2018-11-10 Dag 1 oversteek Los Roques naar Sint Maarten

Wat valt er te melden.
Gistermorgen om 09 uur anker opgegaan bij strand van het Eilandje Crasqui, een van de eilanden van de Los Roques arcipel. We zijn maar heel kort op deze archipel geweest omdat er redelijk gunstige windverwachting is om naar Sint Maarten te varen. Wij gaan volgend jaar mei zeker terug naar dit gebied, mooie natuur, aardige mensen, prachtig blauw water, geen massa toerisme.
Helaas is de windverwachting anders dan de praktijk gebleken. We zijn al sinds vertrek aan met motor/zeilen. De wind komt niet uit de verwachte hoek en we worden ruim 20 graden de verkeerde kant op weggezet door de stroming die er staat. Als we de hele oversteek moeten motor/zeilen dan verwacht ik niet genoeg diesel aan boord te hebben. We varen door tot de dieseltank leeg is. Na dit moment zullen we zien waar we zeilend uitkomen, kan dus ook een ander eiland zijn dan Sint Maarten. We hebben dan nog 40 liter diesel in jerrycans die we pas aanspreken als we in de buurt van de/een bestemming zijn.

Gedurende de afgelopoen 24 uur hebben we matige wind gehad. Gisteren overdag zonnig en ook bewolking. Afgelopen nacht hebben we het begin van het eerste kwartier de maan heel kort gezien voordat deze onder ging. Het was een aarde donkere nacht, de sterrenhemel was weer prachtig. Ver weg van ons zagen we prachtig onweer.

We motor/zeilen nog steeds.

Afgelegde weg de afgelopen 24 uur 104 zeemijlen. Nog af te leggen tot Sint Maarten 325 zeemijlen.

Huidige gegevens:
13 graden 15,0 minuten Noord
65 graden 37,4 minuten West
13:00 UTC, 9:00 lokale tijd
Koers over de grond (COG) 60 graden
Wind E <10 knopen
4/8 Bewolkt
Golven circa 1 meter

Alles wel aan boord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s