2020-07-09 Dag 42 oversteek Sint Maarten Nederland

We zijn na iets meer dan drie jaar met de boot weer terug in Nederland. Afgelopen nacht de snelheid uit de boot gehaald omdat we anders veel te vroeg in IJmuiden zouden aankomen. De familie en enkele vrienden hadden toegezegd onze landvasten te willen aanpakken. Het voelt elke keer weer goed de skyline van mijn geboorteplaats IJmuiden te zien. Na geschut te zijn door de kleine sluis meerden we omstreeks 10 uur af aan de Loswal waar het ontvangstcomité klaarstond. Het weer was typisch Hollands, veel wind, grijs, nat en koud.

Ook kregen we bezoek van het Korps Landelijke PolitieDiensten (KLPD) voor controle van onze paspoorten en scheepspapieren. De KLPD repte met geen woord over de eventuele Coronamaatregelen die in Nederland van kracht zijn. Vreemd.

Na met z’n allen gezellig wat te hebben gedronken hebben zijn we verder gevaren naar Amsterdam en bij Loetje aan het IJ een heerlijke biefstuk gegeten. De volgende dag zijn we naar onze thuishaven in Edam gevaren. Op het havenhoofd van Edam stond mijn oudste zoon Paul, het slechte weer trotserend, ons tegemoet te zwaaien. Het was niet druk in onze haven, leek wel of niemand naast ons wilde liggen (geintje).

Afgelegde weg de afgelopen 13 uur 50 zeemijlen (tussen begin-waypoint en eind-waypoint van deze dag).

Huidige gegevens:
52 graden 27,8 minuten Noord
004 graden 35,6 minuten West
Tijd 08:00 UTC
Temperatuur in in de kajuit 22 graden (kachel aan!)
Luchtvochtigheid in de kajuit 90 %RV
Luchtdruk 1012 hPa
Golfhoogte minder dan 1,5 m
Bewolking 8/8
Windkracht 5 Beaufort
Windrichting ZW

Het heeft precies een jaar geduurd voor we het verslag van deze laatste dag van de oversteek publiceerden. We hebben heerlijke jaren achter de rug. Veel landen bezocht waarvan Nederland toch het beste land is om te zijn, uitgezonderd het weer. Heerlijk gezeild, leuke mensen ontmoet en vriendschappen aan over gehouden. De boot heeft zich prima gehouden, net als de bemanning. We willen iedereen bedanken die met ons meegeleefd heeft. De reacties op ons blog hebben we ontzettend gewaardeerd. Het ga jullie allemaal goed, blijf gezond.

Alles wel aan boord en op het land.

3 gedachten over “2020-07-09 Dag 42 oversteek Sint Maarten Nederland

  1. Mooie herinneringen.
    Vanaf morgen gaan jullie op zeilvakantie in eigen land. Komen die vakantiefoto’s en -verhalen ook op deze website?

    Like

  2. Beste Peter, dank voor de mooie verhalen. Ik heb ervan genoten. Mogelijk zien wij elkaar ergens op het water. Vandaag 10 juli zijn wij net thuisgekomen van een vaartocht naar Zeeland. Wij zagen jullie varen net voorbij het Paard van Marken mogelijk op weg naar nieuwe kusten, groet Rudolph

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s